Hoi, ik ben Marieke

Marieke met het Grote Depri Doe Boek

Wie ben ik eigenlijk? Nou, optimistisch, avontuurlijk, illustratrice, creatief, wereldverbeteraar, vroeger marketing manager en een vrolijke dromer natuurlijk!...

Precies ja. Totdat ik al die dingen opeens even niet meer was. In de zomer van 2015 - terwijl ik toch al 2,5 jaar superhappy met mijn man Lars in Australie woonde - en van tekenen mijn beroep had weten te maken - verdween ik plotseling in een wolk van slapeloosheid, angst en paniek. Zo urgent dat ik binnen 6 weken moest (laten) besluiten dat het niet meer ging - en mijn vader me op kwam halen.

We emigreerden terug naar Nederland. Daar zat ik dan (of was ik het nog wel?). Met een akelige angststoornis of diepe depressie of behoorlijke burnout of hoe je het ook wil noemen. (ik kreeg al deze labels van diverse therapeuten..) Zonder een idee of enige hoop of en hoe ik hier ooit uit zou komen. Of nee - eigenlijk zeker wetend dat ik nooit meer beter zou worden.

Einde avontuur. Einde Marieke?

Of was het een nieuw begin? Ja dat was het. Langzaam maar zeker kwam er weer licht. Krabbelde ik op. Ik werd beter door elke dag weer dingen anders te doen.

Toen ik weer helemaal was opgebloeid maakte ik dit boek voor mezelf. Omdat er zoveel mensen, dingen en trucs waren die echt hielpen. Mensen en verhalen die me echt ondersteunden. En nu wil ik dit ook doorgeven aan jou, en iedereen die het aanspreekt of kan gebruiken.  Ik heb nooit bedacht om schrijver te worden (al ben ik wel illustratrice). Maar nu dit bijzondere boek er is schijnt het een ander, positief, licht op elke mentale dip, of het nu burn-out, angst of depressie is. Je bent niet gek, je maakt een periode door. Een periode waar je ook (juist!) recht heb op lichtheid, schoonheid en inspiratie. En wat mooie tekeningen!

We hebben het boek zelf uitgegeven, op dezelfde oprechte manier als dat het boek gemaakt is: recht uit het hart. Een bijzonder, maar ook spannend en kwetsbaar project. Maar zoals Pippi Langkous zegt 'Ik heb het nog nooit gedaan, dus ik denk dat ik het wel kan'. 

Tot slot: Voel je na ons verhaal ook dat dit boek de wereld in moet? Mag het boek jou ook helpen? Help dan mee! Vertel iemand over dit boek, geef je boek door of deel ons op social media (je vind mijn instagram hieronder). Of deel jouw review op de website - of op bijvoorbeeld bol.com .

Want samen kunnen we dit.

Veel liefs, Marieke

 

Samen met Finn en Lars