Veel gestelde vragen en antwoord:

 

Is het boek ook voor kinderen/jongeren?
Sinds het begin krijg ik heel veel vragen of dit ook jongeren kan helpen. En inmiddels zie ik dat dit zeker zo is! Hier vind je een video review van MIND Young Studio, dé autoriteit op het gebied van de mentale gezondheid van jongeren. En zij gaven het boek een.. 10!
De jongste waarvan ik weet is 12 (maar hield wel erg van boeken). Bij twijfel, bekijk eens de filmpjes op de homepage van www.depridoeboek.nl over het boek of geef je op voor de nieuwsbrief, en krijg direct de eerste 25 pagina’s van het boek gratis in je mail!

 

Is het boek ook voor ouderen?
De oudste lezeres waarvan ik heb gehoord is 86. Die las het boek samen met haar dochter. Te gek, want het is nooit te laat om je beter te voelen! Dus van 12 tot 86 - veel 20-30 jarigen maar ik weet ook 50, 60-jarigen die het boek zo fijn vinden. Omdat visuele taal geen leeftijd kent. Via deze website kun je ook gratis de eerste 20 pagina's in je email ontvangen, dan kun je eens voelen hoe dat gaat, en dan afwegen of het passend is!

 

Ik wil het boek cadeau doen, maar ik weet niet of het in de smaak zal vallen.
Ik snap dat je het lastig vindt, degene aan wie je het wilt geven zit in een vervelende periode. Ik kan alleen voor mezelf spreken als ik zeg dat ik zou willen dat toen ik een burn out had iemand mij dit boek zou hebben gegeven. Het gaat vaak ook om dat je laat weten dat je iemand zo graag wilt helpen maar niet altijd kan. Dus als je het kado geeft en zegt ‘ik weet niet of dit ook iets voor jou is, maar ik moet vaak aan je denken en leef met je mee, en ik gun je zo dat je je beter voelt’, dan betekent dat al zoveel voor diegene. En als het niets is, mag je het boek altijd (ongelezen) terugsturen.


Ik voel me heel slecht. Is dit boek voor mij?
Lieve jij, wat super vervelend dat je je zo slecht voelt. Weet dat je niet alleen bent. Ik heb zelf ook in deze situatie gezeten. Dit boek is er zeker voor jou! Wel is het belangrijk dat het boek nooit een vervanger is voor een fijne psycholoog of coach, iemand om mee te praten. In het boek wordt dit ook genoemd hoor, het vragen om professionele hulp was voor mij één van de eerste stappen! Je huisarts kan je doorverwijzen (zodat je het ook van je verzekering vergoed krijgt) - en je kunt ook eens kijken op de website van MIND - zij staan 24/7 voor je klaar aan de telefoon of op de chat. 


Ik ben niet depressief, maar zit niet lekker in mijn vel. Is dit boek voor mij?
Jazeker! Ik krijg vaak enthousiaste reacties op het boek van mensen die het gebruiken wanneer ze last hebben van ongewenste gevoelens. Ze gebruiken het boek dan echt om zich te herpakken! En zelfs vrienden en collega's die goed in hun vel zitten, halen er inspiratie uit. Kortom: als het je aanspreekt, gun het jezelf dan.

Ik heb PTSS / Langdurige depressies / HSP is dit boek voor mij...?
Er wordt me vaak gevraagd: is dit boek ook voor mij want ik heb .... (bijvoorbeeld PTSS / langdurige depressie / Autisme / ADD /HSP en vele anderen). En hoewel elk mens en gevoel ander is, kan ik je zeggen: als het boek je aanspreekt is het er voor jou! Ik maakte het boek voor mezelf (depressie, angst, burn-out, ik heb alle labels gehad), maar merkte dat heel veel dezelfde principes werken om je mentaal beter te voelen, wat je ook 'hebt'. En inmiddels zijn er duizenden mensen in bezig met meervoudige depressies, PTSS, autisme, HSP, trauma's.. en ze sturen me super lieve berichtjes en bedankjes omdat het werkt. Tot slot een woord van de professionals: het boek wordt aangeraden en gebruikt door psychologen, Stichting MIND (hét instituut over mentale gezondheid) raadde het boek aan aan haar 130.000 leden, DSM meisjes ook in hun blog, en het boek kreeg een 10 van HooggevoeligHeelgewoon. (en dit is nog maar een topje van de ijsberg.)

Maar het belangrijkste ben jij. En hoe jij je voelt. En als je wilt lezen hoe je kunt accepteren waar je in zit, structuur te vinden, een noodplan om te stellen en langzaam op te knappen - weet dan dit boek er voor jou is. Met hoop, vertrouwen en heel veel liefs. Want één ding weet ik zeker: je bent niet alleen. We doen het samen. Twijfel je nog? Bekijk dan eens de filmpjes over het boek op de homepage van www.depridoeboek.nl of geef je op voor de nieuwsbrief, en krijg direct de eerste 20 pagina’s van het boek gratis in je mail!

Mijn vraag staat er niet tussen.
Dan kun je altijd contact met mij opnemen!